Taralli

Taralli kommer från regionen Apulien i södra Italien. Variera med örtkryddor eller hackade oliver i degen. Servera till soppa eller som drinktilltugg.

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk havssalt
  • 1.25 dl olivolja
  • 1.5 dl vätska (vatten eller vitt vin)

Så här gör du

  1. Häll upp mjölet på bakbord (eller i matberedare) och knåda in de övriga ingredienserna lite i taget till en smidig deg. Spara lite av mjölet och tillsätt det eventuellt på slutet.
  2. Stoppa degen i en plastpåse och låt den vila en halvtimme.
  3. Ta upp degen på bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut dem till två plattor cirka 12 x 25 centimeter och ungefär 1 centimeter tjocka.
  4. Skär dem i 1 centimeter breda remsor på längden och trilla lillfingertjocka längder, 40–45 centimeter långa.
  5. Dela längderna i 2 cm långa bitar och tryck ihop var och en till en ring.
  6. Lägg ringarna, några i taget, i en stor kastrull med sjudande vatten. Efter 1–2 minuter flyter ringarna upp till ytan. Lyft upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en ren handduk.
  7. Lägg de kokta ringarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda dem i övre del av ugnen i 225 grader grädda dem lätt bruna. Det tar ca 15 minuter.
  8. Låt kallna och torka på galler.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*