Bad Dürrenberg, Tyskland den 22 juli 2016

Vårt inofficiella uppdrag under hela resan var att snoka efter billiga Birkenstock för Dottern. Så kom vi att avvika mot Bad Dürrenberg straxt norr om München. Det här var för övrigt samma dag som tio personer dog i skottlossningen i ett köpcenter i München.

Vi hittade ingen Birkenstock-outlet i den ärevördiga gamla kurorten, men jag blev nyfiken på ett något ruffigt koloniområde i utkanten av staden. De visade sig vara en samfällighet för folk som ville hålla egna höns. Gemenskapstanken verkade dock inte sträcka sig längre än till bekanta personer och fjäderfän.

img_5406  img_5407  img_5408  img_5404

Vi åt lunch i en park på det gamla brunnsområdet bakom ett stor bålverk som såg ut som en befästning, men som visade sig vara ett sinnrikt filtreringsverk för vederkvickande vatten, dock ej i bruk.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*