Gedser, Danmark 21 juli 2016

Vi kom till Gedser för en sen lunch. Vi hade biljetter med färjan till Rostock kl. 16.30. R vet att jag gärna vill söka mig till havet, så vi letade rätt på en marina för fritidsbåtar och en lite sömnig hamnkrog med färska räkor och dansk öl. R firade Danmarks liberala politik om alkohol med ett extra glas öl.

img_5396 img_5397 img_5398

I kön till färjan blev bilen påkörd bakifrån av två danska herrar i en öppen bil. Ingen hård smäll, men R blev fullkomligt rasande och stegade ut och började en utskällning på engelska. (Senare förklarade han att så gör man för att förekomma i ett eventuellt försäkringsärende.) Bland mycket annat frågade han om föraren hade lust att blåsa ett alkoholtest för polisen? Dansk alkoholliberalism kan tydligen användas som hot också.

Tillbaka i bilen frågade jag varför i hela fridens namn han hade blivit så arg? Efter att ha begrundat detta ett tag, gick han ut och bad om ursäkt! Bilden är tagen en stund senare, då alla tre hade kommit att bli “bästa polare”.

img_5399-1

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*