Taralli kommer från regionen Apulien i södra Italien. Variera med örtkryddor eller hackade oliver i degen. Servera till soppa eller som drinktilltugg.
Ingredienser
- 500 g vetemjöl
- 2 tsk havssalt
- 1.25 dl olivolja
- 1.5 dl vätska (vatten eller vitt vin)
Så här gör du
- Häll upp mjölet på bakbord (eller i matberedare) och knåda in de övriga ingredienserna lite i taget till en smidig deg. Spara lite av mjölet och tillsätt det eventuellt på slutet.
- Stoppa degen i en plastpåse och låt den vila en halvtimme.
- Ta upp degen på bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut dem till två plattor cirka 12 x 25 centimeter och ungefär 1 centimeter tjocka.
- Skär dem i 1 centimeter breda remsor på längden och trilla lillfingertjocka längder, 40–45 centimeter långa.
- Dela längderna i 2 cm långa bitar och tryck ihop var och en till en ring.
- Lägg ringarna, några i taget, i en stor kastrull med sjudande vatten. Efter 1–2 minuter flyter ringarna upp till ytan. Lyft upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en ren handduk.
- Lägg de kokta ringarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda dem i övre del av ugnen i 225 grader grädda dem lätt bruna. Det tar ca 15 minuter.
- Låt kallna och torka på galler.