Hamburg – Lübeck – Das Kunterbunt januari 2019

Med ett visst sinne för det lite vågade ville vi gå på burlesque. Och var ska man se burlesque om inte Tyskland? (Ni vet, Liza Minelli och Cabaret.)

Passande nog hade vår favoritstad Lübeck en föreställning några månader senare. så vi skaffade biljetter dit. Vi bestämde oss för att bo i fina Ferienwohnung Ellinghaus några nätter och gå på cabaret på fredagskvällen. På teaterns hemsida stod det att även publiken skulle komma festklädda. Eftersom jag vet hur noga tyskar kan vara, ringde jag i förväg och kollade av att våra kläder skulle duga.

På torsdagen var vi på en annan upplevelse. Schnitzelkväll på Brauberger bryggeri. De hade enhetspris på alla schnitzlar från menyn och eget bryggeri. Vi gjorde som lokalbefolkningen och tog en hel kanna av ölen. Ville smälta in.

Uppklädda och klara.

På fredagkvällen klädde vi oss för en galakväll och sen vandrade vi över broarna till teatern. Där var det fritt bubbel och mingel innan föreställningen. Vi var i särklass mest uppklädda, vilket renderade oss komplimanger från skådespelarna.
Föreställningen var helfestlig! Väldigt duktiga amatörer och (antagligen) väldigt roliga skämt med allehanda tyska företeelser. Bara att skratta med…
Min billiga Buttericksboa lämnade svarta duntussar i hela teatern. Sedan i hotelllägenheten. Sedan på tågstationen. Sedan i säkerhetskontrollen, där en amper vakt BEORDRADE mig att “städa upp” efter mig.
På hemvägen gjorde vi Hamburg ett par dagar och flög nöjda hem.

[ngg src=”galleries” ids=”20″ display=”basic_slideshow”]

Foto affisch: Hoftheater Lübeck & Musical und Showtanz Lübeck e. V.

Kommentarer är avstängda.